Wat is een goed matras?

U bent toe aan een nieuw bed en gaat matrassen vergelijken. Hoe bepaalt u de juiste keuze voor uw matras? We leggen kort uit waar u op kunt letten bij het kiezen van een nieuw matras en hoe het Medicomfort matras op deze aspecten scoort.

Wat is een goed matras?

De juiste steun

Een goed matras is niet te hard en niet te zacht.

De belangrijkste eigenschap van een goed matras is een juiste ondersteuning voor het lichaam. Het lichaam dient op een natuurlijke wijze gedragen te worden, waarbij de gewrichten, spieren en pezen ontspannen kunnen blijven. Langdurig in een verkeerde houding liggen kan op den duur schade aan de ligamenten (het weefsel dat botten aan elkaar verbindt) opleveren. Mede afhankelijk van lichaamsbouw, zal een te zacht matras zorgen dat het lichaam in een kuil komt te liggen. Het zwaardere middendeel van het lichaam zakt dan te diep in het matras. Het bekkengebied maakt een onnatuurlijke kromming en kan lage rugklachten veroorzaken.

Een te hard matras zorgt ervoor dat het lichaam de natuurlijke vormen niet in het matras kunnen zakken. Ook dit zorgt voor een onnatuurlijke krommingen in de ruggewervel, en ook een grotere kans op drukpijn of zelfs doorliggen. Pijnlijke gebieden in het bekken- en schoudergebied kunnen hiervan een symptoom zijn. Ook wakker worden met drukpijn en 's nachts geen fijne slaaphouding meer kunnen vinden is typisch een verschijnsel bij een te hard matras.

Naast de juiste hardheid, is de soepelheid van het matras van groot belang, ook wel de "punt-elasticiteit" genoemd. Hoe soepeler het matras, hoe beter het op ieder punt kan meevormen met het lichaam. Bij goede kwaliteit traagschuim is deze soepelheid door de visco-elasticiteit zeer goed.

Het Medicomfort matras: "alles-in-een"

Het Medicomfort matras heeft een stevige, duurzame koudschuim onderlaag om het lichaam goed te dragen, en kuilvorming te voorkomen.

De bovenlaag is van 7cm dik zacht en soepel visco-elastisch traagschuim. Zo kan het matras snel en precies meevormen met de contour van het lichaam. Deze combinatie van stevige steun met een zachte meevormende toplaag zorgt voor het ultieme comfort en de juiste ondersteuning voor elke rug.

Comfort

Is lekker liggen garantie voor een goed matras?

Nee. Een matras kan lekker aanvoelen, maar na langer gebruik toch niet de beste ontspanning aan spieren en gewrichten geven. Dat merkt u pas na langer proberen. Daarom introduceerde Medicomfort als eerste online verkoper van matrassen het proefslapen. U kunt 14 dagen lang echt uitproberen in uw eigen slaapkamer. U merkt na een gewenningsperiode vanzelf aan uw lichaam hoe u werkelijk ligt, slaapt en opstaat. U weet zo werkelijk wat het matras voor u doet.

Slaaptemperatuur

Niet te warm, maar ook niet te koud

Een goed matras houdt voldoende warmte bij het lichaam en ventileert ook voldoende om niet zweterig aan te voelen. Als de warmte weglekt door het matras zult u 's nachts koud wakker worden, of minder diepe slaap bereiken. Als het matras te goed isoleert, kan dat leiden tot overmatige transpiratie. Als u een uitgesproken warme slaper bent, of last heeft van nachtzweten, is het matras meestal niet de oorzaak daarvan. Het kan dan wel helpen om een matras te kiezen dat extra goed ventileert, zoals een binnenvering of pocketvering matras.
Het Medicomfort matras is gemaakt met opencellig traagschuim, voldoende warmte vasthoudt, maar ook door kleine openingen tussen de cellen ventilateert. U kunt daarbij kiezen voor de koelende werking van de anti-allergie hoes met PCM capsules.

Duurzaamheid

Blijft het matras ook na jaren nog comfortabel?

Bij een belangrijke prijzige aankoop als een matras, wilt u zeker weten dat u er vele jaren van kunt blijven genieten. We zien dat goedkopere traagschuim matrassen bezuinigd wordt op kwaliteit en gemaakt worden met materialen die minder lang meegaan. Medicomfort kiest voor materialen die zo lang mogelijk meegaan. Doordat we rechtstreeks van de fabriek leveren kunnen we u toch een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Zorg voor een goed kussen

Alleen met het juiste hoofdkussen wordt een matras een goed matras

Het wordt vaak -letterlijk- over het hoofd gezien, maar een matras kan alleen goed ondersteunen in combinatie met het juiste kussen voor u. Een goed kussen zorgt dat uw nek- en hoge rugwervels in een ontspannen houding liggen.Zowel een te hoog als een te laag kussen geeft kans op nekklachten. Veel mensen zijn gewend op een hoger kussen te slapen dan in feite gezond is. Eenmaal gewend, kan een lager kussen in zo'n geval klachten helpen voorkomen.

Geef uw lichaam tijd

Ook aan een goed matras moet u wennen

Ieder nieuw matras en ieder nieuw hoofdkussen laat uw lichaam anders liggen dan het misschien al jaren gewend is. Ook al is de slaaphouding (sterk) verbeterd, het kan zijn dat het lichaam tijd nodig heeft om te wennen aan de nieuwe houding. Geef uw lichaam daarvoor de tijd. Als u het Medicomfort matras overweegt, gebruik dan de proefperiode van 14 dagen. Starten met proefslapen is vrijblijvend en zonder risico. Mocht na de gewenningsperiode blijken dat het toch niet bij u past, halen wij het matras gratis weer op!