Lattenbodems

Onze hoogwaardige lattenbodems bieden de juiste ondersteuning voor het traagschuim matras. Ze zijn uitgevoerd met onafhankelijk verende, overliggende latten van massief beukenhout. U kunt kiezen voor een vlakke, elektrisch verstelbare of hoog-laag bedbodem.

Let op: het proefslapen geldt niet voor onze bedbodems, maar is alleen van toepassing op de matrassen.

Lattenbodems

Lattenbodem vlak/elektrisch

De ideale aanpasbare lattenbodem voor het Medicomfort matras

De elektrisch verstelbare lattenbodem is ideaal als u van houding wilt kunnen veranderen in bed, en werkt uitstekend met het Medicomfort matras dat de juiste soepelheid heeft. De bedbodem is op vier punten verstelbaar: hoofd, schouder, heup en knie. De middensector is apart in te stellen op hardheid en veerkracht. Zo bent u ervan verzekerd dat u het meeste rendement uit het slaapsysteem haalt. Boven: Elektrisch verstelbare bedbodem met beugel en potenset

Veilig, gezond en zeker

Veel personen zijn bewust of onbewust gevoelig voor elektromagnetische straling van elektronische apparatuur. Zeker voor de nachtrust is dit een vaak over het hoofd geziene stoorzender. Om een veilig en gezond product te leveren, zijn onze verstelbare lattenbodems daarom voorzien van zwakstroom elektromotoren.

De lattenbodems zijn verder voorzien van een noodstroomvoorziening. Mocht de electriciteit uitvallen, dan kunnen de bodems nog steeds versteld worden!

Plaatsing

De lattenbodem kan in iedere bedombouw geplaatst worden. Hiervoor zijn de maten aangepast. Zo is een lattenbodem van:

 • 200 cm in werkelijkheid 194,5 cm,
 • 210 in werkelijkheid 204,5 en
 • 220 cm in werkelijkheid 214,5 cm.

Ook is de breedte ongeveer 2 cm smaller. Een bodem van 90 cm breed is in werkelijkheid dus 88 cm.

De beddenbodems worden kant-en-klaar afgeleverd. U kunt de lattenbodems eenvoudig zelf plaatsen.

Opties

Potenset

Ook zonder ombouw kan de lattenbodem gebruikt worden. Bestel hiervoor de speciale potenset. Deze potenset kan rechtstreeks op de lattenbodem worden geschroefd. De hoogte van de lattenbodem is instelbaar van 34 cm tot 42 cm, gemeten van de grond tot de bovenkant van de lattenbodem.

Synchroonkabel

Wilt u liever één groot matras maar toch een verstelbare lattenbodem? Ook dat is mogelijk door middel van een synchroonkabel. Hierdoor bewegen de twee aangesloten lattenbodems tegelijk, waardoor ook voor tweepersoons matrassen een verstelbare bodem bereikbaar is.

Vlakke lattenbodem

Uitstekende basis voor jarenlang slaapgenot

Een luxe vlakke lattenbodem met 42 beukenhouten latten waarvan 9 met handmatige gewichtsinstelling. Een uitstekende en duurzame keuze als u geen behoefte heeft de zit- of lighouding van uw bed aan te passen. De lattenbodem is in de middensector apart in te stellen op hardheid en veerkracht. Zo bent u ervan verzekerd dat u het meeste rendement uit het slaapsysteem haalt.

​Hoog-laag lattenbodem

Complete bewegingsvrijheid voor het Medicomfort matras

Dit model wordt ook wel 'verpleegbodem' genoemd. Onze hoog-laag lattenbodems zijn voorzien van 3 spanningsvrije motoren met noodstroomvoorziening. Het is in alle bestaande ledikanten te plaatsen, mits er een vrije ruimte beschikbaar is onder het bed van een kleine 30 cm. 2 motoren bewegen het hoofd- en voeteneinde en 1 motor beweegt het complete bed in de hoogte.

De bodem kan ook op een potenset geplaatst worden.

Deze lattenbodem bestaat uit een houten frame met 28 luxe, multigelaagde massief houten latten, voorzien van een beschermende laag, opgehangen in rubberen houders, die over de volle breedte van het frame geplaatst zijn. De bodem heeft 5 comfortzones en 5 instelbare dubbele latten in het middengedeelte. Hiermee kan de flexibiliteit naar wens worden bijgesteld.

Bedbodem en motoren zijn TÜV en GS goedgekeurd. Ook is deze bodem medisch goedgekeurd volgens de normen DIN EN-1970.

Veilig, gezond en zeker

Veel personen zijn bewust of onbewust gevoelig voor elektromagnetische straling van elektronische apparatuur. Zeker voor de nachtrust is dit een vaak over het hoofd geziene stoorzender. Om een veilig en gezond product te leveren, zijn onze verstelbare lattenbodems daarom voorzien van zwakstroom elektromotoren.

De lattenbodems zijn verder voorzien van een noodstroomvoorziening. Mocht de electriciteit uitvallen, dan kan de bodem nog steeds versteld worden!

De voordelen op een rij:
 1. Eenvoudig in te zetten als verpleegbed!
 2. Door middel van 3 motoren in hoogte verstelbaar
 3. 35 cm in hoogte verstelbaar voor een makkelijke verzorging
 4. Hoofd-en voeteneinde los van elkaar elektrisch verstelbaar via 2 motoren
 5. Alle 3 de motoren zijn spanningsongevoelig
 6. Verend over hele breedte met rubberen houders
 7. Middensector met 5 latten instelbaar
 8. Perfecte ondersteuning door 5 zones
 9. Goed ventilerend
 10. 5 jaar garantie